Књаза Милоша 161
18220 Aleksinac

+ 381 18 800 816
al2book@yahoo.com

DSC 0107У просторијама Библиотеке Вук Караџић” у Алексинцу 25.априла  2024. године одржана је свечана додела награда и захвалница учесницима на наградном конкурсу Завичајног одељења који се реализује трећу годину за редом. Теме наградног конкурса “ Историја АлексинцаЗНАМЕНИТЕ АЛЕКСИНЧАНКЕ И АЛЕКСИНЧАНИ и ове године су мотивисале ученике основних и средњих школа са територије општине Алексинац да учествују на наградном конкурсу.

Ауторка пројекта, Александра Милошевић, руководилац Завичајног одељењабиблиотеке је свечано уручила вредне награде победницима конкурса и захвалнице свим учесницима пројекта . Скупу се обратио и  проф. др психологије Жељко Младеновић и својим излагањем о животу и делу свог колеге знаменитог Алексинчанина проф. др Борислава Стевановића пренео своје мишљење о значају проучавања  локалне историје за млађе генерацијекао и позитиван утицај усвајања модела и узора кроз знамените личности средине у којој одрастају.

Добитници вредних награда  у категорији основних школа су:

1. место - Лена Стефановић, Основна школа Љупче Николић Алексинац

2. место -  Коста Стошић, Основна школа Јован Јовановић Змај са Ал.Рудника

3. место - Даница Миладиновић , Основна школа Вожд Карађорђе Алексинац

Добитници вредних награда у категорији средњих школа:

1. место - Јана Стошић, Алексиначка гимназија

2. место - Ана Милчић, Алексиначка гимназија

3. место - Марија Латински , Техничка школа  ,,Прота Стеван Димитријевић Алексинац

Као и претходних година, учесници на наградном конкурсу имаће организован бесплатан  једнодневни излет до Горњег Адровца. Због Ускршњих празника датум реализовања излета биће накнадно објављен.

DSC 0026

DSC 0053