Књаза Милоша 161
18220 Aleksinac

+ 381 18 800 816
al2book@yahoo.com

DSC 0001Традиционални наградни конкурс Завичајног одељења Библиотеке “Вук Караџић” Алексинац о историји нашег завичаја је реализован по трећи пут ове школске године.
Теме за овогодишњи конкурс “Знамените Алексинчанке и Алексинчани”, биле су у две категорије , за средње школе – чувени психолог, доктор и професор Борислав Стевановић и за основне школе – књижевница и професорица књижевности, Полексија Стошић Димитријевић.
Право учешћа преузеле су све основне и средње школе са целе територије општине Алексинац. Рангирање најбољих радова извршила је трочлана комисија у саставу: Слободан Дамјановић, дипл.инжењер електронике, Милан Петровић професор историје и Александра Милошевић, дипл.библиотекар и аутор пројекта .
Свечана додела вредних награда и захвалница одржаће се 25. априла 2024. године у 18 часова у просторијама Библиотеке “Вук Караџић” Алексинац.
Ове године ученици ће имати органозован наградни излет до Горњег Адровца. Због Васкршњих празника о датуму реализације излета биће накнадно обавештени.
Завичајно одељење овом и сличним активностима наставља континуирано проширивање знања код деце и омладине о локалној историји.