Књаза Милоша 161
18220 Aleksinac

+ 381 18 800 816
al2book@yahoo.com

DSC 0131У складу са националним стандардима за обављање библиотечко-информационе делатности на свом подручју, као и планираним активностима у 2021.г. а у оквиру рада Завичајног одељења, библиотека "Вук Караџић" у Алексинцу је у четвртак 22. јула 2021.г., организовала Ауторско вече нашег превођеног завичајног писца, члана Удружења књижевника Србије, песникиње Слободанке Живковић.DSC 0152
Добродошлицу присутним поштоваоцима књижевног стваралаштва ауторке пожелела је в.д. директора библиотеке Данијела Рајковић.Уз топле речи добродошлице присутној публици, директорка је још једном нагласила да је алексиначка библиотека била и остала главни покретач, очувања, прикупљања и промоције како националне, тако и локалне културе у свој њеној разноликости.
Програм је протекао у опуштеној размени питања уредника културних програма МА Синише Голубовића и одговора песникиње Слободанке Живковић, да би све то на опште одушевљење публике било зачињено песнички зрелим и DSC 0173надасве надахнутим стиховима ауторке, чијих се шест објављених наслова, збирки поезије чува у Завичајном одељењу библиотеке у Алексинцу.