Књаза Милоша 161
18220 Aleksinac

+ 381 18 800 816
al2book@yahoo.com

DSC 8668 800x400Завичајно одељење библиотеке „Вук Караџић” од данас ће бити богатије за око триста наслова. Наиме, наш суграђанин, др Горан Илић, Јавни тужилац у Врховном Јавном тужилаштву, одлучио је да донира књиге из своје личне библиотеке овој установи у Алексинцу.

У име библиотеке „Вук Караџић”, ову донацију данас су у својим просторијама примили директор ове установе Војкан Поповић и Синиша Голубовић, виши дипломирани библиотекар, који су се овом приликом захвалили донатору, што је поред Правног факултета у Нишу одлучио да донира књиге и нашој библиотеци.

− Пре свега желим да се захвалим господину Илићу на урученој донацији. Свакој библиотеци, посебно завичајном одељењу значи таква врста донације, јер она подстиче очување завичајне историје, завичајне грађе. Друго, извор је за многа даља и будућа истраживања којима ће се служити будуће генерације и, свакако, поновићу оно чувено правило да „Све су библиотеке исте, само су завичајна одељења тих библиотека различита”, те у том смислу и ова донација има тај значај – закључио је Голубовић.

Господин Илић је овом приликом донео стотинак књига, а коначан број који ће обогатити књижни фонд библиотеке бити, као што смо већ најавили, око 300 наслова.

− Дете је отац човека, тако да све што вам се важно у животу деси, деси се у раној младости или у детињству и, просто, из сећања на те дана и тај период које сам провео у овом граду и овој општини, осетио сам потребу да добар део моје приватне библиотеке донирам Библиотеци у Алексинцу – рекао је, за наш портал, др Горан Илић.